söndag 1 mars 2009

Sysslotävling - vinnarna

Vinnarna i helgens sysslotävling är utsedda! Titeln Den Föredömlige Eleganten inom sin yrkesgrupp går till....

Advokat Hans Strandberg
En saklig och seriös framtoning är central i advokatyrket vilket gör att utrymmet för profilerande stildrag minimeras. Tweedkeps, jaguar – och som främsta kännetecken – en glimmande guldtand är en slagfärdig kombination som Syssloliv beundrar. Den yrkesmässiga skickligheten vid sida av det lättsamma sättet gör Strandberg till en god vinnare.
Direktör Christer Gardell
Okonventionella finansmetoder fråntar inte Gardell den uppfräschning av stilnivån som han stod för vid sitt inträde i de tunga finanskretsarna. Tennisfräschhet i de grådassiga styrelserummen bör premieras och görs så härmed. Gardell är Den Föredömlige Eleganten bland affärsmännen.
Professor Stig Strömholm
Kanske är Strömholm alldeles för given och förutsägbar i denna kategori, men han är social, elegant och välklädd. Chosefriheten kan nog diskuteras. Å andra sidan har vi hittat bilder på honom i frack och armbandsur - ett "klassiskt fel" som bara stärker hans ethos. En värdig vinnare!
Författare Björn Ranelid
Det är egentligen inget snack om saken, försåvitt man inte gillar en mossig Per Wästberg-appearance. Ranelid är knappast chosefri, men har sin egen stolta stil. Solbrännan må vara, men frisyren är läcker!
Tennisspelare Stefan Edberg
Att idrottsmän vanligen är handikappade när det kommer till stil och finess är allmänt känt. Sveriges främsta undantag från denna princip är en person som lagt de professionella tennisskorna på hyllan. Edberg personifierar med sitt ödmjuka och återhållsamma lynne konsten att kombinera ett oklandervärt sportmanna- och gentlemannaskap. En värdig vinnare!
Militärer...
I Sverige finns det lika många välklädda soldater som det finns soldater. Det vill säga ytterst få. De motsvarande soldater som finns kvar brukar köra "Torshammar-stilen" med snaggade frisyrer och munskägg, gore-tex och allväderskläder. Om Ni läsare - mot förmodan - känner till någon soldat som vore värd Sysslolivs utmärkelse ber vi er att tillkänna ge detta tips i kommentarfältet.
Domprost Johan F Dalman
Finns det ett självändamål bland präster i allmänhet att klä ned sig? Är det månne några slags asketiska ideal som spökar, eller bara rädslan för folks missunsamhet? Sveriges i särklass bäst välklädde präst är social, glad och chosefri. En solklar vinnare i sin ämbetskår, med ett extra plus för rundkragen.
Skådespelare Johan Rabaeus
Det finns ingen - ingen! - som kan äta middag på film som han! Rabaeus är matmustig, matelegant och säkert också matkunnig. Klädseln är snygg men avslappnad. Det nonchalanta håret kan på lediga dagar hänga bekvämt; på aftonen vara drygt bakåtkammat. Äkta "skådespelar-stylish" på alla fronter!

3 kommentarer:

  1. Strandberg ser ut som min gymnastikinstruktör! Mycket festligt! Tack för ett bra inlägg. Värdiga vinnare!

    /Christer F

    SvaraRadera
  2. Två tankar och synpunkter:

    1) Jag tvår mina händer fullständigt rena inför utmärkelsen av Ranelid. Han har möjligen ett intresse för stil men icke att sammanblanda med att han skulle ha stil i sig självt. Han ser ut som en uppklädd chihuaua i famnen på en tant på Segers å Östermalmshallen.

    2) Johan Rabéus kommer få spela Krister Pettersson i min uppkommande film: Krister Petterssons saga.

    /DM

    SvaraRadera
  3. Som förslag på militär skulle jag säga Överste L O Nilsson. Han var chef för K1 på 90-talet och klär sig helt riktigt i uniform som alla militärer. Men det är som civilklädd man kan se skillnaderna. Sist jag såg honom var han på väg ut på en ridtur iförd tweedkavaj med väst, gul slips och bruna ridbyxor, självklark inga ridstövlar utan benläder och knästrumpor med judpur.

    SvaraRadera