tisdag 31 mars 2009

Kvinnlig mustighet?

Kan kvinnor vara mustiga?

Detta är en fråga som har sysselsatt sysslomännen bakom Sysslolif under många år och är en fråga som vi alltjämt tvistar om. Som upptakt inför framtiden vore det intressant att fråga hur pass insatta våra läsare är i frågan om mustighet och dess tillämplighet för kvinnor. Syssloredaktörerna har träffat mustigliknande kvinnor (en rökande sådan syns på bilden ovan) men frågan om man generellt sett kan tala om mustiga kvinnor kastas härmed ut till läsarne!

6 kommentarer:

  1. Varför skulle inte kvinnor kunna vara mustiga/färgstarka/uttrycksfulla? Är syssloliv mossgihet?

    SvaraRadera
  2. En kvinna kan vara mustig - men då på bekostnad av hennes kvinnlighet. man skulle kunna tänka sig benämningen "hysterisk" eller osedligt leverne för en sådan "kvinna". Även kvinnan ovan är ju manligt klädd och friserad.

    Alternativt är hon nån slakts bullmamma som Sven Elvsson i Isalas fru och heliga birgitta, mfl.

    SvaraRadera
  3. Roligt att diskussionen flödare!
    Frågan kanske är felaktigt ställd och borde istället vara; går mustighet att förena med kvinnlighet? Det är väl detta som redaktionen är tveksamt inställd till.
    Fortsätt diskutera!

    SvaraRadera
  4. Det är väl ganska många kvinnor som passar in på Ta-plats-mustighetstypen. Det är kanske inte den typen av kvinnor som får ligga med Sysslolivs redaktion. Men det betyder inte att dom inte är kvinnliga- vad skulle dom annars vara? Har inte syssloredaktionen blandat ihop kvinnlighet med ett kvinnoideal? Om man läser lite mellan raderna i denna (opolitiska)blogg så lyser det igenom en idealbild av kvinnor som vackra, eleganta, nätta, svala, mycket smala, medmandelformade ögon.
    Drottning Elisabeth får väl ändå betraktas som mustig? och där har ni lagt till epitetet "Krutkärring" som en tydlig markering.

    SvaraRadera
  5. Sant, Elisabeth är mustig liksom Sessan Lilian och förstås Kronprinsessan..

    SvaraRadera
  6. Gode läsare!

    Roligt att diskussionen är i full gång. Månne bör Syssloliv publicera alla goda mustighetskommentarer om kvinnore i ett särskilt inlägg...

    Musta å! Vi behöver uppmärksamma fler mustiga kvinnor, inte bara de nätta, svala, mycket smala och med mandelformade ögon! Ety detta är en opolitisk blogg. Partipolitik är inte Syssloliv. (Försåvitt man inte är Carl Lidbom-mustig eller som the Lord Mandelson).

    /Redax

    SvaraRadera