torsdag 26 mars 2009

Färgklickar efterlyses

Det svenska homogena och likriktade samhället saknar färgklickar. Här är svensk politik en karikatyr.

På frågan om det finns risker med att tillgängliggöra läkemedel, i form av ett utbud på Ica eller Konsum, svarade socialminister Göran Hägglund igår, att visst finns det risker. Sedan gav han en saklig framställning, verkade påläst och helmysig. Tänk om socialministern istället hade svarat: "Jaae, risker och risker. Klart det finns risker va, men det finns det ju överallt." Eller: "Vad är det för jävla fråga? Det är klart det finns risker."

Syssloliv saknar färgklickar i politiken. Var i vårt land finns den plufsmustige ministern i fluga och med pipa? (Furst Karel Schwarzenberg är utrikesminister i Tjeckien...) Vilken svensk statsminister skulle komma i slagsmål med israeler i Jerusalem? (Framlidne ministern Robin Cook från Storbritannien var slagsmålsmustig...)

Det sitter säkert en massa människor där ute och är innerligt glada över våra korrekta och "sakliga" politiker. Det är människor som inte begriper vad guldkant på vardagen handlar om.

Var är Jan O Karlsson när han behövs som mest?

4 kommentarer:

  1. Ja, JOK var verkligen en stjärna! Vad var det han sa på det där SIDA-mötet med RFSL? Minns Sysslolif?

    SvaraRadera
  2. "Nu får det väl vara slut på alla bögfrågor."

    Jan O Karlsson trodde att mikrofonen var avstängd under ett Sida-seminarium om regeringens biståndsproposition i maj 2003. En representant från RFSL tog lite för stor plats, tyckte nog statsrådet.

    /Redaktionen

    SvaraRadera
  3. Jag har hört att delar av redaktionen har varit i handgemäng med nämnde JOK, kan det verkligen stämma?

    SvaraRadera
  4. Gode Frågeställare

    Tack för Din fråga.

    Det är rigtigt att en av redaktionens mer rabiata medlemmar varit i ett slags slagsmål med nämnde Jan O Karlsson. Det hände sig en jul å Storkyrkan i Stockholm.

    Så mycket kan vi säga att statsrådet Karlsson lämnade helgedomen med sprucken bröstkrog.

    /Redaktionen

    SvaraRadera