måndag 2 mars 2009

Kvinnor...

Syssloliv är en manlig blog. Här skrivs av män för män. Ändå måste vi tillmötesgå efterfrågan av det kvinnliga. Vilka förebilder ska en kvinna välja? Eller - finns det kvinnor som till och med en syssloman kan lära av? Ja! Här presenteras sysslokvinnan.

H M Drottningen
Drottningen är vackrast och elegantast av alla. Kläder, frisyr, allt! Det finns inget mer att säga. Klockren på alla sätt.

Malena Ernman
Syssloliv är upp över öronen förtjust i denna skönsångerska. Rösten, ödmjukheten, stilen - blicken! Ack, ja den blicken... Kaffemin.

Maria Abrahamsson
"För att kvinnor ska höras ska de vara som män!" - Skitprat! Här är en intellektuell och elegant kvinna, som tar plats utan att leka man - eller skämmas för det på rosaskimrande vis. Frisyren är makalöst praktisk och snygg. En given förebild!

Ebba von Sydow
Hon är ung och sysslar med det hon själv tycker om, utan att göra ner andra. Denna drivna redaktör är en bra förebild för entreprenörer. Sysslolivs redaktion består dessutom enbart av män och vi tycker att Ebba von Sydow är jättesnygg!

Walburga Habsburg Douglas
Ärkehertiginna i politiken. Need we say more...

Ebba Witt-Brattström
Hon står för en feminism som är intellektuell, nyanserad och historiskt förankrad. En stolt mor och god kvinnosakskvinna!

Zinat Pirzadeh
Någon att ta efter om man vill göra sig bra i TV. Hon är trevlig, social och chosefri. Man blir glad av henne!

Det kvinnliga av sysslokvinnan. Dan Brown, släng dig i väggen!

4 kommentarer:

  1. ja malena sjunger falskt. Blicken liknar Loa falkmans.

    ditte

    SvaraRadera
  2. Eftersom ni på syssloliv tillämpar pro et contra sen ett slag tillbaka har jag några avvikande omdömen för att hedra mångfallden. Här kommer så kritiken av listan ovan, contra om ni så vill:

    Malena Ernman ser obehaglig ut med sitt galet stirrande och är dessutom sysselsatt i en låg nöjesform. Ja, jag säger låg därför att jag faktiskt står för en uppdelning i s.k. "fin/ful" eller "hög/låg" kultur där Schlager placerar sig bland de lägsta. Låg därför att den är ytlig och repetativ samt baserer sig på en slags artificiell glädje som man antingen måste vara en munter gay för att uppskatta, tonårstjej eller äta svampar. Vad kan vi lära av schlagern och hur berikar den våra liv i efterhand? Nej, denna kvinna borde ha försökt klamra sig fast på operan om hon kunnat..

    Marie Abrahamsson i all ära men har hon inte mer testosteron än många män?

    Ebba von Sydow är apostel för en osmaklig konsumtionsreligion tyvärr som drabbat hennes (och min) generation. De enda engagemangen man kan vänta sig av oss är att vi ska köa utanför HM för att slita åt sig en u-landsproducerad tröja som krymper i tvätten dagen därpå. - "Läkare utan gränser nej tack, här ska köas för att köpa livskvalité!" En sådan lära hjälper det inte att vara söt för att hyllas för.. Eller?

    SvaraRadera
  3. Tack, kära läsare, för era kommentarere. Det är alltid roligt när ett inlägg väcker känslor och diskussionslusta - även om den, som i detta fall, inte haft någon högre intellektuell nivå.

    Kanske passar det sig inte i en blogg av och för män med ett inlägg om s k starka kvinnor, eller kvinnor som är lite mer än tvålfagra och timida. Kanske är det just därför som Maria Abrahamsson (en lysande jurist, journalist och intellektuell!) har bedömts på ett närmast tarvligt sätt i kommentarfältet.

    Med Ebba von Sydows konsumtionshysteri och lyxkonsumtion må det väl vara illa, för den som tycker det. Däremot är hon härligt politiskt inkorrekt när hon kallat sig för "arbetarklass", trots hennes mycket förmögna bakgrund. Ebba von Sydow menar sig nämligen vara arbetarklass, därför att hennes föräldrar - och hon själv! - har arbetat sig genom livet och kämpat hårt för att nå sina mål. Detta är en av anledningarna till att Marita Ulvskog (S) hatar henne. Det räcker för att Syssloliv ska beundra.

    Men vi är ju ingen politisk blogg.

    /Redaktionen

    SvaraRadera
  4. Bra utnämning av Ebba Witt-Brattström det hedrar er att ni ser och uppskattar hennes kvaliteter!

    Men Ebba von Sydow hävdar knappast att hon är arbetarklass pga "härlig politisk inkorrekthet", snarare för att hon är för korkad för att förså vad begrappet innebär. Om ni vill hylla henne för att hon retar vänster politiker, visst. men dumhet är väl för fan inte beundransvärt!

    SvaraRadera