måndag 30 mars 2009

Mustigaste av de mustiga!

Mustigheten personifierad finner vi ofta i skönlitteraturen – ofta i brittisk sådan och ofta från seklets början eller tidigare. Men ingen personifierar den sysslosamma mustigheten så väl som Paddan i Det susar i säven!

Paddan, eller The Toad, som han också kallas tycker om att röka mustiga ciggarer, äta gott, spela bridge eller åka i Petterssonbåt. Han har ständigt nya projekt å gång i ”Toad Hall” och han bär gärna tweed eller rutigt och oftast huvudbonad. När det är fest har paddan och de andra djuren lustiga hattar å sig..

Paddan har en fäbless för snabba bilar vilket kan beses här. Liksom sysslomannen innan en middag (se tidigare inlägg) gillar paddan att sjunga, gärna med värja som dirigentpinne som ni kan se här.

Paddan är det mustiga i syssloliv helt enkelt!

5 kommentarer:

  1. Haha Paddas paradmarsch borde väl alla sysslomän lära sig utantill? Fantastisk!

    SvaraRadera
  2. Råttan kanske inte är så mustig. men jag tycker ändå att han förtjänar ett hedersomnämnande, för han är en fin gentleman.

    SvaraRadera
  3. Egentligen förtjänar de glade typerne i Det susar i säven varsitt inlägg. För, hur många personligheter kan man inte placera in i de glade vännerne i säv-området.

    Råttan är kanske inte mustig, i alla fall inte ta-plats-mustig. Men Viktor har alldeles rätt i att Mr Ratty är en gentleman. Han är liksom en Oxfordroddare med randig kavaj och ljusa byxor, helt i linje med den fina manliga vänskap vi lär känna i Brideshead Revisited.

    Paddan är nog mer Carl Lidbom-mustig än ta-plats-mustig. Samtidigt är han upptågs-mustig. En slag adlig akademiintendent.

    Grävlingen är akademikern, den arge pensionerade professorn i kyrkohistoria. Dagtid ägnas nog åt recensionsskrivande (läs: sågande).

    Mullvaden är snäll-mustig och gråtmild, som en ägta höggradig ordensriddare.

    Vad mer kan sägas om de mustige vännerne i säven?

    /Redax

    SvaraRadera
  4. hahaha, de mustige vännerna i säven? De är lite homo erotik?

    SvaraRadera
  5. De är vänner helt enkelt. Vän.

    /Redaktionen

    SvaraRadera