tisdag 3 mars 2009

Resetipset 1 – Att se världen med värdighet

Vare sig du väljer att resa till England i tankarna här på Syssloliv eller i verkliga livet kan det vara användbart med nödvändiga knep för att resa – eller som sagt: Att se världen med värdigheten i behåll.

Att resa är ofta en smärtsam nödvändighet. Grälla högtalare, kladdiga barn, pratsamma medresenärer samt mobiltelefoner är något som kan knäcka de mest luttrade resanden. Några hjälpsamma accessoirer kan dock göra färden mer uthärdlig. Syssloliv listar följande som oumbärliga:

1) God bok, Ett självklart tidsfördriv som i bästa fall för dig bortom tid och rum.

2) Öronproppar, Oumbärligt i händelse av småpratande tonåringar eller gnisslande toalettdörr i kupén. Notera dock att det inte räcker enbart med proppar om du skulle hamna i närheten av ett skrikande spädbarn vars frekvens tar sig igenom propparnas ludd utan problem. Det bästa är därför att köpa hörselskydd av grövre kaliber – ett par ihopfällbara kåpor (finns på tex Claes Ohlsson). Vid riktigt gälla skrik – använd propp och kåpa som vid AK5 skytte.

3) Vatten, I såväl tågkupéer som flygplanskabiner är luftfuktigheten annorlunda. Drick små klunkar ofta så att du inte sitter och torkar ihop.

4) Halstabletter/tuggummi, att bjuda medpassageraren med dålig andedräkt på. Den riktigt känslige kan med fördel ta med nässpray om man vill slå ut det egna luktsinnet tillfälligt.

5) Ögonmask, för att blockera ut ljuset naturligtvis. Under sommartid är det även en god ide att medföra solglasögon om du tvingas sitta med en retlig solstråle i ögonvrån hela färden. Solglasögonen är även användbart motmedel mot sällskapssjuka medresenärer för att förebygga oönskad konversation. Mer om detta i ett senare inlägg.

6) Sömntabletter/insomningstabletter, i nödfall om ingen annan utväg finns. Kan lätt fås av läkare eller ålderstigen släkting.

7) Fickplunta, gammalt beprövat knep att anlita mot såväl havererade äktenskap som tonåriga barn. Fungerar förstås även på resan. OBS: Nya flygplansbestämmelser har gjort det problematiskt att ta ombord vätska varför den enklast tas med redan i magen innan avgång. Tillvarons trubbiga kanter mattas av i ett bedövat välbehag...


Trevlig resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar