tisdag 24 februari 2009

Syssloliv är ingen politisk blogg, men det är en blogg med känslor. Idag är redaktionen litet nedstämd över de konstitutionella problem som uppstår när ätten Westling (det blivande kungaparets barn) bestiger den svenska tronen. Ett par fel begicks för många år sedan, då Kronprinsessan fogades samman med en tradition där denna typ av äktenskap är möjliga. Man ska dock inte gråta över spilld mjölk.

Syssloliv gläds med alla Konungens undersåtar åt Hennes Kungliga Höghets stora lycka. Tillsammans med hela det svenska folket förenas vi i ett sant, gott och skönt jubel. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

O konung, folkets majestät
är även ditt: beskärma det
och värna det från fall!
Stå oss all världens härar mot,
vi blinka ej för deras hot:
vi lägga dem inför din fot -
en kunglig fotapall.

6 kommentarer:

  1. Oroa er inte. Ätten Westling kommer inte bestiga tronen. Republiken kommer långt innan dess! Vad menar ni att det var för fel som begicks? Förklara gärna.

    SvaraRadera
  2. Hej Viktor!

    Tack för Din fråga. Syssloliv är ingen politisk blogg, och vi vill inte göra några politiska kommentarer. Däremot är vi praktiker och realister. 'Republiken' är en intellektuell dröm, byggandes på tafatta samtal kring dåligt rötjut och avundsjuka. Vanligt rejält folk tror inte på sådant.

    Felen som begicks har att göra med strukturer och attityder i ämbetskall och uppfostran därtill. Visst kommer vi att behålla vårt kungahus, så länge det heter Sverige. Däremot är den glamorösa auran förlorad.

    /Redaktionen

    SvaraRadera
  3. Haha. Ni är så härligt mossiga! Det är som att diskutera med en pampig morfar, det går liksom inte att säga emot. Man känner sig otroligt trygg när man läser den här bloggen. Och ja, faktiskt lite mer elegant och sofistikerad.

    Vänligen Viktor

    SvaraRadera
  4. Ps. Jag antar att ni menar att om Kronprinsessan blivit bättre uppfostrad, så hade hon gift sig med en av er.

    SvaraRadera
  5. Vi är mer fascinerade av att di unga tu ser så lika ut. Håret, blicken och - inte minst! - den glade hakan!

    /Redaktionen

    SvaraRadera
  6. Ja, visst är de nästan obehagligt lika! Ser ut som syskon,..

    SvaraRadera