onsdag 11 februari 2009

Hotelbaren - Spritens finrum

En bra drink eller cocktail avnjutes sällan så bra som i - Hotelbaren!

Vad är det då för kriterier man ska ställa på en bra hotelbar? Glöm slank inredning a la "nordiskt rent" i borstat stål och obekväma vinklar. Glöm skräning musik och kladdiga plastmenyer. Glöm drinkar med namn som "Orgasm" "sex on the beach", "vodka redbull". Glöm Ikeakonst och bjärta färger.

Syssloliv listar några måsten:

1) En suckande läderfotölj som ger efter ett par centimeter medan imman på highballglaset stiger.

2) Smakfull inredning - gärna med god konst. (här ska Lydmars bar i sthlm, som för övrigt rekommenderas varmt, ges en eloge för fotokonsten i entrén!)

3) Diskret musik som inte är påträngande eller för hög. En duktig pianist med möjlighet att önska en eller annan bit (grand hotels Olle kan det mesta)

4) Färska frukter och bär (finns alltid i en bra bar)

5) Tilltugg följer med drinkarna.

6) En bok eller två inom räckhåll - gärna med lättsamt innehåll samt många bilder.

7) Drinkar med äggvita i. Det är underskattat!

?) Vilka "måsten" har jag missat? Skriv fortsättningen i kommentarerna!

(Klicka på bilden för större format)

Bilderna är ifrån Hotel Delmano i Brooklyn New York (2008) - en föredömlig bar i alla de listade kategorierna - som dessutom är något så genialiskt som en hotelbar utan hotel! Kan inte någon starta ett liknande koncept i Stockholm?

(Klicka på bilden för större format)

1 kommentar:

  1. Angående detta med musiken. Kan man inte lägga till ett måste: flygel, god pianist, vacker kvinna vid flygelns sida? Lite 20-tal...

    /Arkan

    SvaraRadera