onsdag 28 januari 2009

Not just for girls

Gina-tjejen får ursäkta, men chinos är inte bara för flickor. Det låter kanske som ett fånigt påpekande; klassikern chinos tillhör varje mans garderob - oavsett intresset för kläder. Men under ett par säsonger har chinos-modet varit oerhört starkt på damfronten.

Jag menar, det var ju inte länge sedan chinos betraktades som nördigt och prettigt. Åtminstone av den okunnige. Men nu är det för många modemedvetna damer det bekvämaste och mest praktiska plagg man kan ha (möjligen vid sidan av så kallade legins).

Givetvis kan en bekväm-pösig chniosbyxa med frontväck/gubbväck te sig något prettig. Till skjorta, slipover och acne också nördig. Men en rätt chinosmodell till rätt stil passar såväl den poppige som den klassiske.

Syssloliv, som sedan gammalt är en fanatisk beundrare av Pernille Holmboe, ber därför om ursäkt. Men vi vill också ha chinos.

1 kommentar:

  1. Alltså, se bara bilden: klubbkavaj och chinos. Scarf. En helt och hållet genomtänkt klassisk stil. Och givetvis - Pernille Holmboe. Syssloliv är mållös och kommenterar sig själv

    /Redaktionen

    SvaraRadera