tisdag 13 januari 2009

Falskt alarm

Igår damp ett SMS ned i telefonen. En bekant påstod att ett par vitmålade och omklädda rokokostolar stod och skrotade i Röda korsets möbelförråd.

Självklart blev Sysslolivs redaktion intresserad. Mycket intresserad.

En delegation från redaktionen – nämligen undertecknad – företog en resa ut till butiken. Där genom fönstret syntes stolarna, pulsen steg lite när jag småsprang fram till dem för att ingen skulle hinna före. Väl nere å knä vred jag och vände på dem. Det falska alarmet var ett faktum. En bröllopsgåva från 1944 var det – i sedvanlig vit ommålning och broderiklädsel från tjugotalet. Den som såg antikrundans nypremiärprogram i torsdags förstår. I antikrundan var dock karmstolarna just antika vilket dessa – efter analys av fogar och sarg – uppenbarligen inte var.

Med en annan klädsel hade stolarna dock inte vart några problem att placera. Tvärtom hade de gjort sig riktigt tjusiga på Sysslolivs redaktion där mottot är att man aldrig kan få för många stolar. Men priset – 1800 kronor för paret – är möjligen rimligt på en antikaffär men inte värdigt en fredsorganisaton. Stolarna lämnades därför kvar med en reservationslapp som snart löper ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar