fredag 16 januari 2009

Hatten - problem och möjligheter

För inte så länge sedan bar alla män med självaktning hatt. Idag ser det annorlunda ut. Den allra vanligaste huvudbonaden 2009 torde väl vara den gamble barhuvan. Män i alla åldrar bär, oavsett utomhustemperatur - inget alls. För vad finns det för alternativ till hatten? En toppluva? Även de mer stylade modellerna ser tuffsiga ut. En tweedkeps? För sportigt! En pälsmössa? Kanske, men som regel för varmt om det inte är minst 8 minusgrader.

Varför då inte hatt? Någon har sagt att män under 40 bara ser pretentiösa ut i hatt. Tyvärr kan det nog stämma. Men män över 40 då? Nja, de tillhör en generation där de som unga såg alla män i hatt. De vill inte vara så! De vill vara moderna, inte så gubbiga och - framför allt! - inte en dag över 40! Hatt är uteslutet.

Men unga män är mer konservativa än de själva tror. Vilka bär i allmänhet ordentlig vinterrock? Unga män! (Herrar över 40 bär elegantare "herrjackor" av samma anledning som de vägrar bära hatt). Varför kan då inte unga män bära hatt? En avancerad frisyr kanske ställer till problem. Men låt Syssloliv våga sig på ett förslag: Bär hatt till kostym! Låt en smakfull hatt, i t ex Feodora-modell, bli ett trevligt gåbort-inslag. En gåbort-hatt kan man hitta för en billig penning å second hand. Se bara upp för ett för smalt brätte, av typen "cool pryl, köpt på H&M". Vi är inte ute efter någon slags pop style här. Det handlar om en gåbort-hatt. Det har man. Det är Syssloliv.

Den oslagbara hattklassikern - Feodora

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar