tisdag 23 juni 2009

Sysslomannen å resa

Som gästskribent i ett antal researtiklar om London presenterar här Sysslolivs resereporter sitt första inlägg.

Sysslomannen reser gärna då andan faller på. Resmålen kan för all del växla men inte sällan reser sysslomannen till någon av Europas storstäder. Han rör sig ledigt i Rom, Paris eller Köpenhamn men den enda plats han kallar sitt andra hem är: Dhet gambla London!


Det är tyvärr inte syssloliv att åka billigflyg utan han väljer gärna ett erkänt flygbolag där både flygvärdinnor och piloter har riktiga uniformer. Gärna ett brittisk bolag så han kan börja vänja sig vid språket redan under resan. Om han dricker något under turen så är det endast gin-tonic, i plastglas, med citron, mycket stark. Flygplanskaffe är otänkbart.

Väl å plats är sysslomannen varken någon bortkommen turist eller konstgjord globetrotter; han är helt enkelt syssloman. Han anpassar sig till invånarnas seder och bruk och är inte rädd för främmande sätt att göra saker på. I Paris åker han gärna Metro men i London är det de röde bussarne som gäller. Sina måltider intar han gärna å pub och han äter med fördel en engelsk paj eller kokta korvar. Självklart intas maten med mängder av ale, men ju senare på dagen det är desto större är chansen att alen kompletteras med vin. Rött vin.

Sysslomannen promenerar gärna i London och är då utrustad med paraply med krycka. En mindre kartbok följer gärna med i kavajfickan men det stås inte i gathörnen och bläddras och stirras efter gatuskyltar. Vid behov sneglar han i boken om bästa vägen men går oftast på måfå.

I kommande rapporter ska vi följa sysslomannen i klädaffärer, museer och på restauranger i London.

Väl mött!

/Sysslolivs resereporter

1 kommentar:

  1. RULE BRITANNIA!
    Jag vill veta om London zoo är bra och om partenonfriesen visas på ett rekorderligt sätt på Brittish museum.

    amarkand

    SvaraRadera