tisdag 22 december 2009

Juleklappsförslag

Det lackar mot jul och många har ännu inte hittad de gode julklapparne som erfordras för att fylla den svenska sekulariserade folksjälen med mening och innehåll. Istället för att glädjas öfver Frälsarens födelse tar svenskarne dryga banklån för att kunna ge de odrägliga barnen snowboarden eller cykeln, för att kunna ge hustrun den stora spa-resan eller för att över huvud taget få julekalaset att gå ihop.

Men låt oss för all del, från Sysslolivs sida, komma med några bra juleklappsförslag till den som nu kallsvettas om nätterne då det fortfarande fattes flera juleklappar att inhandla.

Till alla

Ett par strumpor
I dagens tramsiga värld en helt föraktad gammaldags julklapp. För sysslomannen en idealisk gåva att ge till vem som helst. Ett par strumpor är trevligt, rejält och räcker bra som gåva.

Necessär/toalettväska
Alla behöver en ny necessär. De slits snabbt, de blir gamla och fordrar sällan ett noggrannt utväljande. Således blir alla glada av en ny toalettväska.

Till honom

Pyjamaskostym
Förutsatt att man vet sin nära anförvants storlek är en ny pyajamaskostym en mycket uppskattat julklapp. Det är nämligen en sådan sak som är ruskigt tråkig att köpa själf.

Slips
Lika föraktat som strumporna. Likväl slipper du här fundera å storlek eller annat. Här kan du helt enkelt påverka mottagarens stil genom att ge honom en slips som du själv gillar. En slipsgåva är fullgod som enda juleklappe.

Till henne

Morgonrock
Ja, need we say more? Dressing gown-avkopplingen gäller inte enkom mannene, utan äfven kvinnan. En perfekt juleklapp!

Lärdomen? Det klassiska vinner. Som alltid. Färggranna strumpor och sidennäsdukar kan dra dit pepparn växer! Julen är silverrävarnas högtid! Mahaha.

1 kommentar:

  1. Om jag får gör en så ödmjuk sak som kommentera detta inlägg:

    Slips och strumpor till en herre är som sagt alltid välkommet. Har man dock redan tagit steget mot strumpor är nästa steg (kalsonger) inte långt. Är detta verkligen en acceptabel utveckling? Därtill vill jag bara kommentera att siden- (eller bomull-!) näsdukar i vart fall uppskattas av undertecknad!

    Vad gäller generiska presenter till damen är det något svårare, delvis eftersom de är ännu mer noggranna och nogräknade när det gäller klädstorlek - oavsett om man väljer rätt eller fel storlek. Alltså kanske det är bättre att hålla sig till det som är storlekslöst (och tidlöst), nämligen smycken!

    Tack för en bra blogg! God Jul!

    SvaraRadera