fredag 22 maj 2009

De goda plaggen 5. Sysslokalsongen

När det kommer till underkläder är preferenserna väldigt varierande även bland de mest konventionella av sysslomän. Det handlar helt enkelt om att vi är väldigt olika på detta plan och vad man blivit uppfostrad med osv. Om man tvingas kora en sysslokalsong så är det dock utan tvekan boxershortsen. Dessa bäres i neutrala skjort- eller pyjamasmönster som till exempel blåvita ränder eller rödvita rutor.

Vad som blir något enklare är vad som inte är sysslokalsonger: Tangas bör undvikas då det bäres av pojkar och kvinnor och vill man inte medvetet bli förknippad med dessa så bör man avstå. Sysslomannen bär inte heller kalsonger med någon annan mans namn än sitt eget. Varför ska det stå Börje Salming, Björn Borg, Dolce Gabana eller Herman Göring på mina kalsongerna när de är mina? Nej, en syssloman bär endast sina egna kalsonger utan synliga logotyper eller egennamn på.

Myten säger att de absolut skönaste kalsongerna inte går att tillverka som kalsonger. Syssloredaktionen är på det klara med att detta är en av de många sanna myter som bitit sig kvar i generationer (tillsammans med sanningar som att man inte ska lita på: nattgammal is, bristande båge, bruds ord i bädden, björnars lek mfl här). Det man måste göra är att klippa av benen på ett par befintliga långkalsonger strax ovanför knäet. Oavsett hur lika de är ett par vanliga kalsongshorts så kommer de garanterat kännas helt annorlunda, prova själv får du se.

En annan bekväm och opretentiös kalsong är försvarsmaktens gröna sköna. Dessa kan köpas i butik för tänk inte tanken att rota fram de gamla lumpenöverskotten. Modellen är frukten av generationers utprövande för att finna den perfekta passformen bland svenska män. Det har varit fädernas strävan som sträcker sig bortom karolinernas dagar. Som bekant var det di gröna kalsongerna som räddade så många tappra karoliner under såväl den rysska som den norska kölden. Det har även hävdats att det bakom varje Svenskt nederlag (tex Poltava) funnits ett akut underskott av kalsonger i försörjningslinjerna.

Kort sagt: En syssloman kan bära vilken kalsong som passar honom men den enda riktiga sysslokalsongen är det klassiska boxershortset – går även bra att bada i när badbyxor inte medtagits vid spontana bad. Kalsonger med tryck bör helst undvikas.

2 kommentarer:

  1. Tillåt mig att vara den första att gratulera till 100 inlägg! Och det firas med ett utsökt välskrivet inlägg som vanligt i denna blogg.
    "vill man inte medvetet bli förknippad med dessa så bör man avstå" Diplomatiskt, intelligent och nonchalant!

    SvaraRadera
  2. Syssloredaktionen bugar för att våra strävanden uppmärskammas, särskillt i så vänliga ordalag.
    100 inlägg är mycket!

    SvaraRadera