söndag 10 maj 2009

De goda plaggen

I ett ägta Syssloliv är kläder ett nödvändigt ont. Det tillrättalagda och utvalt perfekta saknar liv och därmed saknas karaktär. Saknas karaktär saknas elegans över huvud taget. Alltså noll Syssloliv.

Men även det nödvändigt onda - kläder - behöver en systematik. Sysslomannen lär sig att ha ögat inriktat på det han vill ha: de goda plaggen.

I ett par inlägg kommer vi nu att presentera de goda plaggen, utan vilka en Syssloman inte kan känna sig så otillrättalagd och karaktärsfull som han vill vara.

3 kommentarer:

  1. Äntligen kommer kanske uppgörelsen med mockakavajen - syssloliv eller ej? Isåfall vilken färg, klassisk mörkbrun eller den ljusa, nästan grå?

    /K Peters

    SvaraRadera
  2. Vilka skor är sysslo?

    Roffe

    SvaraRadera
  3. Tack för kommentarere. Utan att gå händelserne i förväg vill vi gärna svara å skofrågan. Vilka skor är Syssloliv?

    Nog skulle det ligga nära till hands att säga att engelska randsydda skor både är snygga, bekväma och fotriktiga. Så är det också i de allra flesta fall. Men en äkta Syssloman är så otillrättalagd att han med rak rygg lika gärna kan promenera fram i ett par tjocksulade Ecco-skor, med snabb hänvisning till att de är så bekväma.

    Den ta-plats-mustige Sysslomannen skulle välja loafers, inte nödvändigtvis snygga engelska pennyloafers - utan loafers helt enkelt. Den Carl Lidbom-mustige Sysslomannen skulle ta på sig loafers med mockatoffsar och liksom mena att "det har man".

    Så, vilka skor är Sysslo? Jo! Det finns lika många svar å den frågan som det finns Sysslomän. En Syssloman väljer det han gillar. Och det han gillar är alltid rätt.

    Den gyldene Syssloregeln: "Den som kan reglerne har rätt att bryta mot dem."

    /Redax

    SvaraRadera