onsdag 15 april 2009

Tidlös vår med Syssloliv

Snabba trender och säsongsmode hör inte hemma hos Syssloliv. Här satsar vi på att bära kläder att åldras i, få en historia med och få en relation till.

Man köper hellre en dyrare och hållbar tröja på bättre herrekipering än 20st HM tröjor som tappar färg och passform efter tre tvättar. Det är både miljövänligt och etiskt riktigt mot alla inblandade i produktion och konsumtion.

Ibland kan man förfasa sig över svenska mäns flockbeteende avseende stil. Märk exempelvis hur det via modehusens reklamkampanjer utgick ett påbud i år om hur byxorna ska avslutas – inte uppvikta, inte nedvikta utan upprullade ! Veckan efter bar alla svenska metrosexuella män detta slaviskt och förfasade sig vid åsynen av ”de som inte kände trenden”.

Fint eller fåraktigt?

Visst kan man bära upprullade byxor men detta är bara ett exempel av många på trender som följs helt okritiskt män som har bättre koll på senaste trendfärgerna än på världsnyheterna. Det är en av alla fåniga trender som skapas i syfte att få oss att konsumera och kontinuerligt överge gamla kläder för nya. Förändring är metoden - Skjortkragar, midja och passform på byxor, slitsar på kavajer och halsdukarnas längd är särskilt utsatta för modeindustrins påfund. Men allt detta överlåter vi åt modemagasin och modebloggar att diktera för den enfaldige.

På Syssloliv satsar vi istället på den tidlösa sysslostilen som aldrig kommer lämna dig i sticket! Vi på Syssloliv blir ditt andrum i konsumtionshetsen och ett alternativ till trendiga bloggar som kräver att du har tre dagar ledigt i veckan för att hålla kollen på säsongens nycker. Att du sedan slipper skämmas för barnbarnen framför framtidens fotoalbum är en bonus.

5 kommentarer:

  1. Bra inlägg! Hur förhåller ni er till slipsen i vår? Vad har man? Har man slips över huvud taget, eller slipslöst till kavajen?
    Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  2. Det här var bra skrivet!

    SvaraRadera
  3. Efter att ha läst lite i bloggen så tänker jag att nästa tema kanske kunde va lite etiketts regler kring kommentarskrivande? Hur man skriver trivsamma kommentarer, för ökat gehör. Varför det är artigt att skriva ut sitt namn när man kommenterar etc..

    SvaraRadera
  4. Tack för gode kommentarer!

    Viktor är vår bäste kommenterare och förtjänar ett honorar. Syssloredaktionen bockar och uppmuntrar alla fortsatta inlägg ifrån Viktor och andra engagerade läsare.

    Angående slipsen är det med den som alla andra vårar. Slipsen är ju uppknuten och våren är ju utsläppt, lös och rasande. Därför kan man låta slipsen vila till sommaren då vårruset lagt sig om man inte har en god anledning att bära slips. Detta gäller främst dagtid, då våren ofta är som bortblåst kvälls och nattetid.

    Ett undantag är tex när man vaknar en morgon, gärna en söndag och vill känna sig extra fin. Då kan en vårslips till vårkavajen ändå sitta fint. Tex en stickad slips eller en rosa aktig för att förhöja den rödflammighet som vårsolen eller rosévinet orsakat.

    /Redak

    SvaraRadera
  5. men herregud Viktor. Det är ju inte så att syssloredaktionen nånsin presenterar sig med namn!

    SvaraRadera