söndag 14 februari 2010

Vintersöndag i Sysslolivet

På en läsares uppmaning skriver Syssloliv idag om en romantisk aktivitet en Sysslosöndag i vintersverige.
Sysslomannen vet att uppskatta havet och skärgården särskilt om vintern. Istället för felnavigerande turister och stekare å sandhamnsresa föredrar Sysslomannen den karga vintern, de frusna kobbarne och när det knäpper i isen. Därför beger man sig gärna ut med fru, fästmö eller vänner å långfärdsskridskotur, gärna med pimpling efter matsäckslunchen. Ett annat alternativ är att ta en bättre båttur med lunch från övre däck och vintersolen i ögonen. Glöm inte varm Punsch i termosen!

Denne gode man sitter inte med SMS som en inskränkt skulle kunna tro. Nej det är den meditativa koncentrationen å vattnet och ljuset som är i fokus.

För den med gikt eller annat hinder för att komma ut å det öppna havet beger man sig å lämplig våffelservering. Våfflor äter sysslomannen gärna å vintern så att det osar och värmer. Bor man i huvudstaden åker man ut till Prins Eugens Waldermarsuddé där våfflorna förtärs innan man tar en tur bland den svenska sekelskifteskonsten. Man beser de så hyllade blomsterkreationerna som klär museet och tar slutligen en sakta promenad kring udden, spanandes mot det hav man föredrar på detta avstånd.

Utsikt från Lusthuset på Prins Eugens Waldermarsudde med Fåfängan i bakgrunden.

3 kommentarer:

  1. Tack! Sysslomän är förutom intelligenta och skönhetsälskande tydligen också godhjärtade och lyhörda för andras önskningar.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! definitivt ett alternativ till nästa söndag. men varm punch är skitäckligt

    SvaraRadera
  3. Jag är nog förvånad. Jag trodde inte att Sysslolivs läsare betraktade punsch som "skitäckligt".

    /Jan L

    SvaraRadera