söndag 15 november 2009

Dressing gown valet

Vi avslutar Syssloveckan med att göra en sista djupdykning i veckans tema - Dressing gown (och/eller pyjamas). Nu till ett område som endast nämnts flyktigt - att välja rätt! Syssloredaktionen har därför haft Boris M. Jisander till förfogande för att som modell visa upp olika bra och dåliga exempel å gowns. Låtom oss skåda:

Här ser vi en klassisk variant i siden, fin färg och stiliga ränder. Garanterat ett Syssloalternativ.
Här ser vi en liknande skuren modell fast i pupur. Syssloredaktionen ställer sig tvekande till färgvalet, purpurn som i det gambla Rommariket var en kejserlig färg, endast förbehållen kejsaren, kan blir lite tvetydig i många sammanhang.

Vi säger det igen - ser stulen ut!

Här har vi en rosa frottévariant som förvisso inte ser stulen ut men som en tokrolig variant av Hugh Heffners ökända rock. Dock gör sig playboykungens air inte i frotté varför vi avråder ifrån denna modell.


Ännu mer frotté varför vi påminner om att Syssloredaktionen egentligen rekommenderar bomull som tidigare nämnts. Men annars är ju den här färgen mustig och kan vara ett gott komplement till den underliggande siden pyjamasen å vintern.


Här har vi slutligen ett "ta plats mustigt" alternativ i frotté! Notera vad fint det blir med kontrasten med blå pyjamasbyxor under, ett trick som även den Svenska Fanan praktiserar med framgång. Hurra!

Ah! Ett klassiskt alternativ som inte kan ogillas. Passar bra i vit länstol.

Grönt är skönt och vilken lyster - Matchar fasanhannens bröst! En klar Sysslovinnare!


Denna variant är lite för 80-tal för Syssloredaktionen, men på rätt Syssloman kan det säkert vara en seger.

6 kommentarer:

  1. Som vanligt lysande inlägg! Bilderna bevisar fakta. Vem kan sova i något annat än snygg pyjamas och traska runt i annat än skön morgonrock efter detta inlägg? Tack syssloliv!

    SvaraRadera
  2. Jag vill också leva resten av mitt liv i pyjamas och morgonrock. Tyvärr troligast som aningen fallen som i förra inlägget (som förövrigt gick rakt in i hjärtat)
    Är purpur en tvetydig färg? På vilket sätt?

    SvaraRadera
  3. Arkan,

    Tack för din kommentar, den uppskattas och bidrar till Sysslomässigheten här å bloggen, då en äghta Syssloman gärna kommenterar.

    Anonym,

    Red kan inte annat än hålla med om att ett liv som inte leves i morgonrock å pyjamas är inget värdigt liv. Våra hjärtan slår dessutom även de för den fallne Sysslomannen och alla de som gått samma väg. Afrika har aids, amerika sin fetma, knarkaren hepatiten, sjöfågeln sin olja och Sysslomannen sin dekadens..

    Purpurn är en svår, svår färg eller snarare spektra av färger. Dess ständiga skiftningar och brytningar av ljuset gör den svår att bära på ett bra sätt. I värsta fall sänder den konnotationer till Slager-artister, cirkus, pride parader eller värst - den dekadenta, fallne Sysslomannen! (Inget ont om Cirkus men det är sällan Sysslomässigheten går ihop med Cirkus i fråga om kläder.)

    Purpurn gör sig också dåligt å fotografi. Men visst, å rätt bärare å rätt kombination kan det fungera i sällsynta fall. Inget är omöjligt för en Syssloman.

    SvaraRadera
  4. Ibland så känner man verkligen att ni är på gott humör. Det känns tryggr och hemtrevligt :)

    SvaraRadera
  5. Vem är denne boris och var i all sin dar befinner han sig?

    /CJ

    SvaraRadera
  6. Han befinner sig i Syssloredaktionens kansli, där vi förutom att husera Boris då han är å genomresa, förvarar redaktionens matsalsporslin, åldrande porträtt, och vårt dåliga samvete.

    SvaraRadera