måndag 19 januari 2009

Sysslotävling - vinnarna

Det är Americana-tema på Syssloliv. Och nu har det blivit dags att kora vinnarna i temats stora Sysslotävling. Redaktionen har valt vinnarna i första hand från Nadav Kanders bilder i The New York Times.

1. Mest karaktärsfulle
Gruppledaren i Representanthuset, James E. Clyburn, har en egen och karaktärsfull stil. Kavajen sitter bra, men är nog tyvärr utan slits(-ar). Avgörandet fann vi i de tokiga slipsarna han bär. De ger en personlig stil. Vågat och karaktärsfull! På god andra plats kom givetvis alla konnässörers ikon, Tom Daschle. Men vi tycker att det krävs mer än ett par lustiga glasögon för att vinna "Mest karaktärsfulle".

2. Bäst välklädde
Kosmetiskt vita tänder och slipsar som matchar ögonfärgen kan tyckas vara litet "för mycket". Men blivande vicepresidenten Joe Biden har välskräddade kostymer och tjusiga slipsknutar. Detta kompletteras ofta med en smakfullt nedstoppad bröstnäsduk - högst ovanligt bland politiker i allmänhet. En värdig vinnare!

3. Mustigast
Det råder ingen tvekan om resultatet. Pete Rouse, blivande rådgivare till presidenten, vinner för sin naturliga och ospelade mustighet. Sittvecken och leendet avslöjar en hårt arbetande och skräpmatsätande kille. David Axelrod är också mycket mustig, men Rouse vinner på sin "pösmunkighet".

1 kommentar:

  1. Riktigt bra vinnare! Alltså, riktigt bra! Men jag tycker kanske ändå att han hälsoministern kunde ha vunnit "mest karaktär".

    ./. TJ

    SvaraRadera