onsdag 7 april 2010

Nakenbadets högtidliga konst

Det är snart försommar och svenskt badväder. Det är dags att väcka alla goda sysslomän till nakenbadets högtidliga konst.

Mången tror säkert att man måste åka utomlands för att bada, simma i klart havsvatten och sola å en strand. Det är trevligt, men har inget att göra med det härliga sekelskifteslivet som den ägta sysslomannen lefva. Här gälla gammal hederlig svensk nakenbad för herrar.

Detta går till å följande sätt.

1. Man börjar från mitten/slutet av maj, beroende af temperaturerne. Man bestämma en veckodag och ett datum.

2. De gode vännerne träffas en dag i veckan, eller med motsvarande regelbundenhet, vid den närmaste och mest behagliga insjön. Vännerne ska givetvis vara herrar. Den högtidliga nakenbadskonsten är ett uttryck för en slags svensk herrklubb om sommaren. Den hormonstinne och töntige läsaren börjar givetvis fundera å att komma med moderna förslag som att "ha med tjejer", eller "picknick med flickvännerna". Du som tänker så kan sluta läsa med detsamma. Tryck här för att komma till Veckorevyn.

3. Man välja en plats invid insjön. Den ska ha form som en dunge, eller omges av ett trefvligt buskage.

4. Vid de första träffarna avvaktar man väder, temperatur och vattnets behaglighet. Man kan då med fördel vara påklädd, fast kanske med kavajen kastad åt sidan. Solhatt av varierande modell rekommenderas. Någon väljer kanske den stiliga, men kanske litet förutsägbara, panamahatt'n. En annan kommer i tokig mjuk typghatt. Alla hattar är välkomna!

5. När det är gynnsamt väder kastar man av sig kläderna (utom hatten!) och sitter naken vid sjösidan.

6. Så läsa en utvald broder några lärda stycken ur en klassiker, eller ännu hellre ur någon encyklopedi. Referat ur morgontidningen eller uppläsningar ur denna bör inte komma i fråga. Meningen är ju att man ska koppla av i gode vänners lag.

7. Man röker - och det mycket. Man ska riktigt njuta i det unika tillfället att helt legitimt kunna afnjuta sitt rökverk och dricka tobaken spritt språngande naken!

8. Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är med hatt'n. Just detta att vara helt (ja, helt!!) naken, men ändock bära sin solhatt - det hör till det trefvligaste med hela nakenbadets högtidliga konst.

9. Vid tillfälle tar man ett dopp. Man leker inte och plaskar gör man endast måttligt. Man simmar litet fram och tillbaka. Sedan går man upp å sjösidan igen och soltorkar, under det att man konverserar kring det nyss lästa.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Ja, tackar vet jag: http://www.dbw.nu/

    /o. e. Lager

    SvaraRadera