onsdag 19 augusti 2009

Hur bör sysslomannen se ut på stranden?


Som första fråga i vår serie om Strandliv har vi: Hur bör sysslomannen se ut på stranden?
Regeln för Sysslomannens klädsel å stranden är okomplicerad. Regeln lyder:


Den syssloman som har en normal till atletisk kropp klär sig i badbyxor utan överdrivna reklamtryck eller andra vulgära budskap samt ett par ordentliga sandaler typ Birkenstock eller möjligen espandrillios (Glöm plastiga flipflops, crocks eller andra vederstyggligheter). På överdelen bär man en skjorta, pikéttröja eller t-shirt tills dess man kommit fram då överplagget må tas av. Badbyxor samt eventuellt solskydd har applicerats INNAN man ankommer å stranden. Som krona å huvudet bär sysslomannen gärna en panamahatt eller stråhatt med kulört band.


Den fete sysslomannen eller den med på ett annat sätt förfallande kropp, vet att det kan vara distraherande som ett slags momento mori för de andra badgästerna. Skolkuratorer och mödrar till trots - man lägger sig vid sidan av eller håller kroppen skyld med undantag av färden till, vistelsen i, och färden från vattnet.


Här finns en rad tilltalande möjligheter för den fete sysslomannen. Exempelvis kan man bära fina linneskjortor, badrockar av bättre slag eller varför inte en randig baddräkt a la 20-talets starke Adolf? Se det goda exemplet på feta familjen som trots sin grossess i godan ro kan leka sina strandlekar triumferande i sina baddräkter.


Den mustige sysslomannen som kan skatta sig lycklig över en ståtligare grosshandlarmage med en och annan korpulent vinkel, har förstås inget att dölja. Han kan glatt applicera reglerna för en normal till atletisk syssloman med tillägget att det är fritt fram att på ett mustigt och värdigt sätt lunka längst stranden och tex ”göra bomben” så att det stänker ner kladdiga barn och sandiga föräldrar
Så gör man!

7 kommentarer:

  1. T-shirt? är det verkligen sysslolif?

    SvaraRadera
  2. Hej Roland,
    Varför skulle en t-shirt inte kunna vara Sysslolif? Utveckla gärna din tveksamma antydan här.
    Bästa hälsningar
    Redax

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Jo, därför att en t-shirt klibbar och smiter åt. Den framhäver vilken kropp som helst på ett fullt vis till skillnad från en skjorta eller sk tenniströja. Det är aldrig "ledigt" eller bekvämt att gå runt i något som är fult och svettigt.

    Jag trodde att syssloliv handlade om elegant bekvämlighet. Vem blir glad av en t-shirt? Vem av de många stora sysslomän som nämts här på bloggen skulle framhävas i en t-shirt?

    /Rolle

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej igen och tack för ditt förtydligande.

    Syssloliv handlar mycket riktigt om bland annat elegant bekvämlighet. Det finns också en viss poäng i ditt påpekande av T-shirten som ett underdånigt alternativ mot skjorta och tenniströja. Man skulle kunna säga att T-shirten är ett kontroversiellt plagg bland sysslomännen varför vi gärna bjuder in å diskussionen!

    Det vi menar i detta sammanhang är att man å väg till den lediga badstranden mycket väl kan skrida ner i en hel, ren och vit, t-shirt. Det blir ett somrigt och ledigt alternativ som ofta är tunnare än en tenniströja och mer kortärmad än en skjorta. Därför lämpar sig T-shirten för vägen till och från badstranden för rätt syssloman.

    Tänk Bruce Springsteen som så gärna upträder i den kombination som av vissa utropats som 1900 talets mest klassiska dräkt - den som i historieböckerna om 200år kanske kommer bekriva en karaktäristisk klädkultur. Jag talar om vit t-shirt och blå jeans.

    Vad säger ni andre läsare?

    SvaraRadera
  6. Ja om man ändå såg ut som Springsteen så hade det varit gött me en tischa..

    /amarkand

    SvaraRadera
  7. Efter som Bruce Springsteen bor i en sydstatsranch och har dragit sig tillbaka från offentligheten med boskapsskötsel, kall Budweiser och rejält amerikanskt fläsk, så får han väl i allra högsta grad betraktas som Sysslolifve. Med eller utan t-shirt!

    SvaraRadera