fredag 25 september 2009

Bach!



Vad kan man säga, sysslomannen är Bachälskare.

Sysslodrömmar

Drömmen om en annan tillvaro hör med till det ägta sysslolivet. Även om sysslomannen är framgångsrik i sina studier, välbetald advokat, erkänd konstnär, eller kanske till och med tillhör det andra ståndet, lever han ständigt med drömmen om något annat.

Det här betyder på inget sätt att sysslomannen är en orolig själ - tvärtom! Sysslomannen är trygg i sina goda och bekväma vanor. Men hans glada mentalitet kräver helt enkelt att han, då och då, unnar sig drömmen om att lämna allt och leva ett helt annat lif.

Den ägte sysslomannen vet själv vilken dröm som är en ägta sysslodröm. Naturligtvis handlar det inte om att vilja flytta till New York och göra samma sak där som man gör hemma i Sverige. Det handlar inte om att "förverkliga" sin gamla dröm om att hoppa fallskärm eller annat sentimentalt upplevelsetrams. Nej, sysslomannens dröm är att lämna allt.

Att sälja allt man äger och har för att flytta till Tibet, bo där i en bergsby och bli skomakare - det är en sysslodröm. "Tänk vilken trivsam tillvaro, i lugn och ro bland vänligt folk", tänker sysslomannen.

Att lämna sin trista kontorstillvaro i Sverige för att starta en egen cirkus, turnera Europa runt med skojiga upptåg - det är en sysslodröm. "Tänk så roligt att få göra andra människor glada med några pajaskonster", tänker sysslomannen.

Vilken sysslodröm har du? Kommentera nedane.

torsdag 10 september 2009

Strandliv - Utrustningen

Nu när Britt håller hösten stången med sommaren kan vi i god ro avsluta vår Strandlivs serie. Nu till utrustningen! För sysslotyp 1 (se föregående inlägg) alltså den som vistas på Kurort eller av familj eller värmebölja drivs att tillbringa en hel dag å stranden finns det en del värdefull utrustning. Förutom det vanliga krävs:

1) En bra picknickkorg, flätad och försedd med lock och tyg för att hålla kylan.
2) Parasoll (istället för solkräm).
3) Solstol av rätt typ (se bild).
4) God bok av lättsamt slag men inte för dens skull skräplitteratur. Gärna skönlitteratur som hör sommaren till.

Har man barn ska cyklop, hink och håv tas med istället för strandpingisracketar och andra styggelser. I strandzonen finns en stor artrikedom för barn att förkovra sig i.