fredag 21 augusti 2009

Att bada eller inte bada...


...är inte frågan, ty sysslomannen älskar att bada och plaska.

Frågan var dock om sysslomannen gör skillnad på ett öde och ett välbesökt badställe, vilken nog för de flesta fall får besvaras jahkande.

Utgångspunkten för stranduppförande torde vara den personlighetstyp aktuell syssloman sållar sigh till. Är man lagd åt det mer försigtigha hållet - och inte gärna väcker uppseende - bör man uppträda såsom beskrevs i föregående inlägg. Är man däremot sk ta-platsmustig kan man gott unna sig att låta bli att ta på sig badkläder över huvudtaget (man gör bättre s k bombar då. Det räcker alltså med en badrock på vägen till och från stranden och ett par gode träskor.
Och varför ska man bada där man behöver bry sig om andra människor? När sysslomannen är ledig och semestrar vill han inte vara bland andra än sina närmsta. Därföre badar den den ägte sysslomannen naken. Ty sysslomannen vill inte att något så världsligt som ett par fåniga kortbyxor skall komma honom och elementen emellan. Han vill vara ett medh nathuren. Sysslomannen badar alltså vid sin egen brygga och besöker endast undantagvis allmänna badstränder. Om han så gör, handlar det om ett hälsobad i samband med vistelse å hälso- och badort.

/Bad-Redax från Sysslobryggan

1 kommentar: