söndag 1 februari 2009

Chinon - ett varningens ord

Genom hyllningskören här på Syssloliv för Chinon vill jag bara höja en varningens röst. Chinon riskerar ibland att bli gubbig - paradoxalt nog därför att gubbar gärna bär chinos då de uppfattar pressvecks som gubbiga. Resultatet blir alltså att pressvecks endast bärs av moderävar, stiligare män i övre 30 åren och en och annan utrotningshotad praktgubbe.

Ett annat hot mot chinon är den dåliga association som redan berörts i med en chinosvåg i det mest deppiga 90-tal där märket ”Dockers” lanserade säckiga mattfärgade chinos som blev lite av data/IT-nördarnas uniformsbyxa. Chinos av denna modell är inte att föredra, särskillt inte i kombination med t-shirt under skjortan och repigt Dressmanskärp.

Glöm för all del inte att man absolut inte ska ha händerna i fickorna när det gäller chinos. Det ser inte nonchalant ledigt ut som somliga tror utan skapar bara en dålig form där underkroppen framstår som ett stort V.

Slutligen bör nämnas att det utrotningshotade pressvecket dessutom är ett plagga som verkligen har sina förtjänster och som skiljer män från riktiga män. Att bära pressvecks kombinerat med en ledigare överdel ska inte underskattas.

4 kommentarer:

  1. Vad är detta??
    För mig verkar det som om redaktionen nu plötsligt tar tillbaka vad som sagts om chinos och byxor med pressveck...
    Vad står denna ambivalens för??

    SvaraRadera
  2. Redaktionen tillämpar nu "pro et contra" i syfte att kvalitétssäkra diskussionen i vårt mångalfsarbete. Det speglar även en tilltagande tro (bland delar av red.) på sanningarnas relativisering.
    /red.

    SvaraRadera
  3. Tack för kommentarerna. Som vår mindre webbkunnige medarbetare redan konstaterat tillämpar vi ett pro och contra-resonemang. Fråga: Kan en man helt onyanserat bära endast chinos, som en gyldene medelbyxa, ett svar på alla lösningar? Eller uppstår då samma karaktärslösa enhetlighet som är fallet med den svenske mannen i jeans?

    Fortsätt kommentera. Vi återkommer i chinosdebattene!

    /Redaktionen

    SvaraRadera
  4. Chinos är endast en sportbyxa och passar därför endast att användas på fritiden, vid utövande av sportaktivitet eller dylikt. Givetvis är det chinos med pressveck som gäller.

    /Kaplanen

    SvaraRadera